Yhdistyksen säännöt

1§ Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Tampereen Ammatilliset Musiikinopiskelijat MusTa ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 

 

2§ Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on: 

1) Toimia jäsentensä etujärjestönä, edistää ja valvoa opiskelijoiden yleisiä ja yhteisiä etuja ja oikeuksia.

2) Toimia jäsentensä ja muiden sidosryhmien yhdyssiteenä ja tiedonvälittäjänä. 

3) Edistää jäsenistönsä ammatillisia, yhteiskunnallisia sekä yhteisöllisyyttä edistäviä toimia ja pyrkimyksiä. 

4) Kehittää opetuksen ja opiskelun sisältöä ja edistää opiskelijoiden oikeusturvan toteutumista. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi: 1) Järjestää kokouksia, tiedotus- ja koulutustilaisuuksia, huvitapahtumia sekä muita vastaavia harrastustoimintoja. 2) Harjoittaa julkaisu- ja tiedotustoimintaa. 3) Pitää yhteyttä ja kuulua jäsenenä alueellisiin ja valtakunnallisiin opiskelija- ja muihin järjestöihin. 4) Pitää yhteyttä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen konservatorion toimijoiden hallintoon ja henkilökuntaan sekä muihin toimintaansa liittyviin sidosryhmiin 

5) Pitää yhteyttä ja kuulua jäsenenä Tampereen Ammattikorkeakoulun opiskelijakuntaan, Tamko:n. Toimintansa tukemiseksi yhdistys: 1) Kantaa jäseniltään jäsenmaksua. 2) Voi ylläpitää kahviota, kioskikauppaa sekä opintoihin liittyvää myyntitoimintaa. Sivu: 2/7 3) Voi omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta. 4) Voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja. 5) Voi järjestää rahankeräyksiä, arpajaisia ja vastaavaa toimintaa asianmukaisen luvan saatuaan. 6) Voi järjestää erilaisia juhla- ja vapaa-ajan tilaisuuksia toimintansa rahoittamiseksi. 7) Voi harjoittaa alkoholimyyntiä ja anniskelua asianmukaiset luvat saatuaan. 8) Voi harjoittaa opintomateriaalin välitystä jäsenilleen. 9) Voi perustaa stipendirahastoja. 

 

3§ Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen jäseniä ovat varsinaiset jäsenet, kannatus- ja alumnijäsenet sekä kunniajäsenet. Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä Tampereen konservatoriossa tai Tampereen ammattikorkeakoulussa musiikin koulutusyksikössä opiskeleva opiskelija, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Yhdistyksen kannatusjäseneksi voi liittyä henkilö, joka ei täytä varsinaisen jäsenyyden ehtoja. Yhdistys voi ottaa kunniajäsenekseen henkilön, joka on merkittävällä tavalla edistänyt yhdistyksen toimintaa. Kunniajäseneksi hyväksymisestä päättää yhdistyksen kokous. Kunniajäseneksi hyväksymiseen tarvitaan yhdistyksen kokouksen 3/4 enemmistön päätös. Kunniajäsen voidaan kuitenkin erottaa yhdistyksen kokouksen enemmistöpäätöksellä yhdistyslaissa määritellyllä erottamisperusteilla. Jäsen voidaan erottaa, mikäli hän ei enää täytä jäsenyyden ehtoja. 

3.1§ Varsinaisen jäsenen oikeudet Yhdistyksen varsinaisella jäsenellä on oikeus osallistua yhdistyksen kokouksiin ja käyttää siellä puhe- ja äänivaltaa ja olla ehdokkaana yhdistyksen vaaleissa. 

3.2§ Kannatusjäsenen oikeudet Yhdistyksen kannatusjäsenellä on oikeus osallistua yhdistyksen kokouksiin ja käyttää siellä puhevaltaa, mutta ei äänivaltaa tai olla ehdokkaana yhdistyksen vaaleissa.

3.3§ Kunniajäsenen oikeudet Yhdistyksen kunniajäsenellä on oikeus osallistua yhdistyksen kokouksiin ja käyttää siellä puhevaltaa, mutta ei äänivaltaa tai olla ehdokkaana yhdistyksen vaaleissa. 

3.4§ Alumnijäsenen oikeudet Yhdistyksen alumnijäsenellä on oikeus osallistua yhdistyksen kokouksiin ja käyttää siellä puhevaltaa, mutta ei äänivaltaa tai olla ehdokkaana yhdistyksen vaaleissa. 

 

4§ Jäsenen eroaminen ja erottaminen Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneet jäsenmaksunsa maksamatta tai muuten jättänyt täyttämättä ne velvoitteet, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja. 

5§ Kurinpitotoimet Yhdistyksen hallitus voi kohdistaa kurinpitotoimia jäseneen, joka toiminnallaan aiheuttaa haittaa yhdistykselle tai käyttäytyy häiritsevästi muita jäseniä kohtaan. Kurinpitotoimena hallituksella on oikeus antaa jäsenelle kirjallinen varoitus, jossa määritellään yhdistyksen toimintaa vahingoittanut teko ja perustellaan teon vahingollisuus yhdistykselle, ja ilmaistaan mahdollinen erottamisuhka, mikäli vahingollinen toiminta vastaisuudessa jatkuu. Hallitus voi myös määräaikaisesti rajoittaa jäsenen osallistumista yhdistyksen tapahtumiin, tiloihin tai viestintäkanaviin. Hallitus päättää mahdollisista kurinpitotoimista yksinkertaisella enemmistöllä. Mikäli hallituksen on kokouksessaan tarkoitus käsitellä jäsenen kurinpitotoimia, on asiasta mainittava kokouskutsussa. Ennen päätöksen tekemistä asianomaiselle on hänen halutessaan varattava mahdollisuus tulla kuulluksi. 

6§ Jäsenmaksu Yhdistyksen varsinaiset ja kannatusjäsenet/alumnijäsenet maksavat vuosittain yhdistykselle jäsenmaksun. Jäsenmaksujen suuruus määräytyy yhdistyksen syyskokouksen päätöksen mukaisesti erikseen kaikille jäsenryhmille. Kunniajäsenet eivät maksa jäsenmaksua. Yhdistyksen hallitukseen nimetyt jäsenet vapautetaan jäsenmaksuvelvollisuudesta hallitustoimintansa ajaksi. Jäsen katsotaan eronneeksi, mikäli hän jättää täyttämättä jäsenmaksuvelvollisuutensa jäsenyyden määräaikaan mennessä. 

7§ Hallitus Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu syyskokouksessa valitut puheenjohtaja ja kolmesta kymmeneen (3-10) hallituksen jäsentä sekä 0 - 2 varajäsentä. Hallitukseen voidaan valita yhdistyksen varsinainen jäsen. Hallituksen toimikausi on lukuvuosi, alkaen kunakin lukuvuonna lokakuun alusta (1.10.) ja päättyen syyskuun loppuun (30.9.). Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen ollessaan estynyt varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta, tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna ovat läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa. Äänestys on suoritettava suljettuna lippuäänestyksenä, mikäli yksikin kokouksen äänivaltainen osanottaja sitä vaatii. 

 

8§ Toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja Yhdistyksen hallintoa ja taloutta valvoo toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja. Toiminnantarkastajien toimikausi on kalenterivuosi. Järjestön hallintoon ja kirjanpitoon liittyvät asiakirjat on toimitettava toiminnantarkastajille tarkastettaviksi viimeistään kaksi viikkoa ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajien tulee toimittaa asiakirjat ja toiminnantarkastuskertomus yhdistyksen hallitukselle viimeistään viikko ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja ovat vapautettu toimivuotenansa jäsenmaksun maksamisesta, vaikka he olisivat MusTa ry:n ulkopuolisia henkilöitä, jolloin he saavat kannatusjäsenyyden ilmaiseksi. 

 

9§ Yhdistyksen nimenkirjoitusoikeus Yhdistyksen nimen kirjoittavat hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja yhdessä tai Sivu: 5/7 jompikumpi yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa. 

 

10§ Tilikausi Yhdistyksen tilikausi on lukuvuosi, joka määräytyy samoin kuin hallituksen toimikausi alkaen lokakuun alusta (1.10.) ja päättyen syyskuun loppuun (30.9.). 

 

11§ Yhdistyksen kokoukset Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Yhdistyksen kevätkokous pidetään toukokuun loppuun mennessä ja syyskokous syyskuun loppuun mennessä hallituksen määräämänä päivänä. Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erikseen ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluttua siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle. Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä yksi ääni. Kannatus- ja kunniajäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus yhdistyksen kokouksissa. Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa. Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua hallituksen niin päättäessä myös postitse taikka tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta. Mikäli jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun. 

 

12§ Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta. Kutsu julkaistaan yhdistyksen jäsenille kohdistetuissa tiedotuskanavissa. 

 

13§ Varsinaiset kokoukset Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1) Kokouksen avaus 2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa 3) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4) Hyväksytään kokouksen työjärjestys 5) Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto 6) Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille 7) Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat 8) Käsitellään muut mahdollisesti esille tulevat asiat. 

Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1) Kokouksen avaus 2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa 3) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4) Hyväksytään kokouksen työjärjestys 5) Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus seuraavalle kalenterivuodelle 6) Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet 7) Valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja 8) Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat 9) Käsitellään muut mahdollisesti esille tulevat asiat 

14§ Aloiteoikeus Kaikilla yhdistyksen jäsenillä on aloiteoikeus hallituksen kokouksiin. Aloitteet on jätettävä kirjallisina jollekin hallituksen jäsenelle hallituksen kokoukseen seitsemän (7) vuorokautta vuorokautta ennen kokousta. Kirjalliseksi aloitteeksi katsotaan myös virallisluonteinen sähköposti. 

 

15§ Pöytäkirjojen julkaiseminen Hallitus voi harkintansa mukaan käyttää sähköisiä viestimiä ja sosiaalista mediaa pöytäkirjojen tiedoksi saattamisessa yhdistyksen jäsenille. 

 

16§ Merkkiohjesääntö Yhdistyksen tunnuksista ja merkeistä säädetään yhdistyksen kokouksen hyväksymällä erillisellä merkkiohjesäännöllä. 

 

17§ Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Yksimielisessä päätöksessä äänestystä ei tarvita. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.